Kulturarv og den danske flådes smukkeste
Korvetten Fortunas galionsfigur er bevaret og udstillet
på Nationalmuseet. Et 200 år gammelt
træskærerarbejde møder ny teknik.
Et
Her den originale, den ægte vare, den af træ fotograferet i 2017 på det daværende Orlogsmuseum i Søkvæsthuset, hvor netop en afstøbning af hende prydede gavlen ud mod Christianshavns Kanal.
En velkomst.
Oprindelig født på Nyholm hvor vi bor, udskåret i træ af Orlogsværftets fastansatte billedskærere. Siden er der i vor tid lavet afstøbninger i plast til forskelligt formål.
Men smuk er hun fru Fortuna.
Der er ingen ende på de historier eller røverhistorier der bliver fortalt og kan fortælles om dansk søfart, men galionsfiguren her regnes faktisk for den smukkeste i den danske flåde.
Skabt i 1820erne efter oplæg af Marinemaleren Wilhelm Eckersberg, der også designede de øvrige dekorationer til korvetten Fortuna.
Eckersberg havde sin daglige gang på Holmen i de dage. og fulgte derved byggeriet af netop Fortuna tæt.
I dag er figuren udstillet på Nationalmuseet, Krigsmuseet som det hedder og i forbindelse med laugets arbejde med korvetten Fortuna som kirkeskib til den danske kirke i Paris sigter vi efter at få galionsfiguren til at afspejle og gengive de fine detaljer og linier der er så indlysende er tilstede i originalen.
Takket være Krigsmuseets museumsinspektør Jørgen Walseth har vi fået hende 3.D scannet og ved fremragende Daniel Friis Olsen med anvendelse af den nyeste teknik.

I anledning af at den unikke træfigur er velbevaret og
tilgængelig for os på Nationalmuseet, har vi i lauget
fundet det oplagt, at tage 3-D teknik i anvendelse..
Det i forventning om at opnå en gengivelse af
Eckersbergs og træskærernes arbejde,
der bevarer den ynde, autoritet,
og harmoni figuren udstråler
.
Hvad det drejer sig om. Det vi skal bruge. En ud-printning på tegnebordet. En galionsfigur til kirkeskibet til den danske kirke i Paris. Her i en arbejds-udgave printet 25. maj 25.
.
Et lands værdier udskåret i træ
Udstillet på Nationalmuseet.. Vores kulturarv
korvetten Fortunas og den danske flådes smukkeste galions-figur.
I anledning af at den unikke træfigur er velbevaret og tilgængelig på Nationalmuseet har vi i lauget
fundet det helt oplagt, at tage 3-D teknik i anvendelse..
3-D scanning i forventning om at opnå en gengivelse af Eckersbergs og træskærernes arbejde, der bevarer den ynde, autoritet,
og harmoni figuren udstråler
Eckersbergs figur i Søkvæsthuset i 2017 og herunder
Hvad det drejer sig om. Det vi skal bruge. En ud-printning på tegnebordet. En galionsfigur til kirkeskibet til den danske kirke i Paris. Her i en arbejds-udgave printet 25. maj 25
Oprindelig født på Nyholm hvor vi bor, udskåret i træ af Orlogsværftets fastansatte billedskærere. Siden er der i vor tid lavet afstøbninger i plast til forskelligt formål.
Men smuk er hun fru Fortuna.
Der er ingen ende på de historier eller røverhistorier, der bliver fortalt og kan fortælles om dansk søfart, men galionsfiguren her regnes faktisk for den smukkeste i den danske flåde.
Herover, ses den originale, den ægte vare den af træ fotograferet på det daværende Orlogsmuseum, i Søkvæsthuset, hvor netop en afstøbning af hende prydede gavlen ud mod Christianshavns Kanal.
En velkomst.
.I 1820erne udskåret på Orlogsværftet efter oplæg fra Wilhelm Eckersberg, der også designede de øvrige dekorationer til korvetten Fortuna.
Marine-maleren havde sin daglige gang på Holmen i de dage.
I dag er hun udstillet på Nationalmuseet, Krigsmuseet som det hedder og i forbindelse med laugets arbejde med netop korvetten Fortuna som kirkeskib til den danske kirke i Paris sigter vi efter at få galionsfiguren til at afspejle og loyalt gengive de fine detaljer og linier der er så indlysende er tilstede i originalen.
Takket være et samarbejde med museumsinspektør kurator Jørgen Walseth, Krigsmuseet har vi fået hende 3.D scannet og ved fremragende Daniel Friis Olsen med anvendelse af nyeste teknik.
