Modelbyggerlaugets nyhedsbrev PDF Print E-mail
Wednesday, 15 February 2012 21:03

Lauget udsender et nyhedsbrev til vores medlemmer og andre interesserede mindst en gang om måneden.

Modtager du ikke nyhedsbrevet, og er du medlem af Lauget eller blot interesseret i at vide mere om os og vores aktiviteter, kan du kontakte formanden (se under menupunktet "Kontakt og indmeldelse").

Du kan finde de tidligere nyhedsbreve som pdf'er her:

Last Updated on Thursday, 03 October 2013 11:14
 
Indretning og anvendelse af laugets værksted m.m. PDF Print E-mail
Sunday, 29 May 2011 11:18

Laugets værksted i det Gamle Arresthus på Nyholm er siden foråret 2008 blevet udstyret med et stort antal maskiner beregnet til modelarbejde. De fleste maskiner er af mrk. PROXON, - boremaskiner, fræsere, rundsave, rondelslibere, tykkelshøvl og senest en stor professionel båndsav, hvortil kommer en modeldrejebænk og et efterhånden bredt udvalg af håndværktøj. Endvidere er der opstillet en stor modelreberbane, hvorpå der i den nærmeste fremtid skal fremstilles ca. 2000 meter tovværk i forskellige tykkelser til modellen af orlogsskibet Dannebroge og en noget mindre mængde til dioramaet af et kanondæk 1808.

Last Updated on Thursday, 02 June 2011 09:47
Read more...
 
Diverse PDF Print E-mail

Modelbyggerlauget på Forsvarets tv-kanal.

Orlogsmuseets Modelbyggerlaug er kommet på tv. Forsvarets medietjeneste har den 13. januar 2010 og den 12. februar 2010 udsendt to indslag om modelbyggerlauget. Det første indslag handler om laugets aktiviteter i det gamle arresthus på Nyholm som forening og arvtager til en ca. 300 år gammel modelbyggertradition. Det andet indslag handler om laugets bygning af en model i skala 1 : 10 af det nederste kanondæk på Orlogsskibet Prinds Christian Frederik fra 1803 - en model der nu er færdigbygget og forventes opstillet på Orlogsmuseet i løbet af 2011.

Indslagene finder man på internettet, forsvaret.dk, forsvarskanalen, - under titlerne "Modelskibs-værftet" og "Kanondækket".

Ny ubådsudstilling på Orlogsmuseet.

Orlogsmuseet genåbnede den 9. oktober 2009 museets ubådsudstilling, der i anledning af 100 året for anskaffelse af den første ubåd til den danske flåde er blevet opdateret med ny indretning og skiltning. Desuden er der blevet udstillet en række meget fine modeller af flådens ubåde fra mellemkrigsårene og 1970'erne, som ikke tidligere har været udstillet. Modelbyggerlauget har bidraget med en modelrekonstruktion af et ikke realiseret ubådsprojekt fra 1808, der bl.a. med hensyn til skrogform og forskellige andre elementer tog forskud på ubådens udvikling frem til nutidens computerstyrede ubåde.

 

Read more...
 


RocketTheme Joomla Templates