Diverse PDF Print E-mail

Modelbyggerlauget på Forsvarets tv-kanal.

Orlogsmuseets Modelbyggerlaug er kommet på tv. Forsvarets medietjeneste har den 13. januar 2010 og den 12. februar 2010 udsendt to indslag om modelbyggerlauget. Det første indslag handler om laugets aktiviteter i det gamle arresthus på Nyholm som forening og arvtager til en ca. 300 år gammel modelbyggertradition. Det andet indslag handler om laugets bygning af en model i skala 1 : 10 af det nederste kanondæk på Orlogsskibet Prinds Christian Frederik fra 1803 - en model der nu er færdigbygget og forventes opstillet på Orlogsmuseet i løbet af 2011.

Indslagene finder man på internettet, forsvaret.dk, forsvarskanalen, - under titlerne "Modelskibs-værftet" og "Kanondækket".

Ny ubådsudstilling på Orlogsmuseet.

Orlogsmuseet genåbnede den 9. oktober 2009 museets ubådsudstilling, der i anledning af 100 året for anskaffelse af den første ubåd til den danske flåde er blevet opdateret med ny indretning og skiltning. Desuden er der blevet udstillet en række meget fine modeller af flådens ubåde fra mellemkrigsårene og 1970'erne, som ikke tidligere har været udstillet. Modelbyggerlauget har bidraget med en modelrekonstruktion af et ikke realiseret ubådsprojekt fra 1808, der bl.a. med hensyn til skrogform og forskellige andre elementer tog forskud på ubådens udvikling frem til nutidens computerstyrede ubåde.

 

 

Slagloddeteknik

Til stor lettelse for de mange medlemmer der har anvendt den gammelkendte slaglodningsteknik, er vi blevet opmærksom på en langt lettere og samtidig meget effektiv metode. Det drejer sig om en færdigblandet pasta på små tuber, der fremstilles af et schweizisk firma og anvendes af tandlæger, guld- og sølvsmede. Det forhandles af firmaet Frits Pedersen A/S, Kbh. http://www.frits.dk/

og leveres til brug ved forskellige temperaturer, bl.a. 730 gr., 690 gr., 670 gr. . Prisen for et standardsæt er ca. 500,- kr..

Henvendelse til firmaet kræver medlemsskab af Orlogsmuseets Modelbyggerlaug.

 

 
RocketTheme Joomla Templates